Ons werk

 

Gemeentepenningen

 

foto NijmegenNagenoeg iedere gemeente, vaak zelfs iedere stad of elk dorp heeft momenten waarop een penning wordt uitgereikt. Dit kan zijn bij het bezoek van een staatsman/vrouw, buitenlandse gast of andere hoogwaardigheidsbekleder. Ook worden erepenningen uitgereikt aan inwoners die zich op uitzonderlijke wijze dienstbaar hebben gemaakt voor gemeente en samenleving.

Voor deze gelegenheden worden penningen ontworpen en vervaardigd waarop in veel gevallen het wapen van de gemeente, stad of dorp voorkomt, al dan niet voorzien van teksten of andere voorstellingen. Omdat dit doorgaans zeer gewaardeerde stukken zijn die een hoog representatiegehalte hebben, kunnen hiervoor niet zomaar penningen 'van het schap' worden gebruikt.

Op basis van gesprekken waarbij de wensen van de opdrachtgever worden geïnventariseerd, worden door ons voorstellen gedaan, zo mogelijk vergezeld van ontwerpen gemaakt door gerenommeerde en ervaren ontwerpers en medailleurs. Afhankelijk van het gewenste ontwerp worden tevens voorstellen gedaan met betrekking tot het relief, de diameter en de materiaalsoort. Doorgaans zijn deze penningen vervaardigd uit brons, maar ook tombak, zilver en ook goud behoren tot de mogelijkheden. Penningen worden doorgaans geslagen, maar ook gegoten exemplaren komen zeker voor.

Naast de eigenlijke penning zelf speelt ook de verpakking een belangrijke rol. Hiertoe staat u een scala aan mogelijkheden ter beschikking.

Gemeentemunt is voor u de betrouwbare partner bij de levering van gemeentelijke penningen.

« terug naar ons werk

 
     
©2020 Gemeentemunt • Platinaweg 11 • 6662 PR Elst (Gld.) • Postbus 23 • NL-6660 AA Elst (Gld.) Tel +31 (0)481-366380