Alkmaar

 
 

Projectbeschrijving
Elke inwoner van Alkmaar heeft de mogelijkheid gehad om zijn of haar projectidee in te brengen om de viering van 750 jaar stadsrechten luister bij te zetten. Het idee om een munt uit te geven voor deze gelegenheid is de basis geweest voor Sertons om als initiator op te treden en een serie van 5 munten uit te geven en te distribueren onder de bevolking van Alkmaar. Tevens is gekozen om de serie te vatten in een luxe verzamelverpakking en ook een zilveren uitvoering te creëren. Ter gelegenheid van het slotconcert door Alkmaarder Marco Borsato, werd eenmalig een speciaal 1/2 Waagje uitgegeven met de beeldtenis van de populaire zanger.

Naam
Waagje

Voorzijde
Het telkens terugkerende kenmerk van de vijf verschillende voorzijden is de plaatsing van een meer of minder bekend Alkmaars beeld op de voorgrond van de munt. De achtergrond biedt steeds plaats aan één of meer historische Alkmaarse bouwwerken. Zo is op het eerste Waagje het beeld van Victorientje afgebeeld tegen de achtergrond van de Grote Kerk.

Keerzijde
De keerzijde is bij alle uitvoeringen gelijk. Deze toont links de Alkmaarse waagtoren, waar de munt zijn naam aan dankt, en de waarde '1 Waagje'
(= 2 euro).

Periode
13 maart 2004 tot en met 31 oktober 2004.

 
     
©2024 Gemeentemunt • Platinaweg 11 • 6662 PR Elst (Gld.) • Postbus 23 • NL-6660 AA Elst (Gld.) Tel +31 (0)481-366380