Nieuws

 
 

Valkhofpenning 2013

Valkhof Chair 2013 - Professor Kay Dickersin

De Raad van Bestuur van het Universitair Medisch Centrum St Radboud heeft de Valkhofleerstoel 2013 toegewezen aan professor Kay Dickersin.

Kay Dickersin is hoogleraar aan de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, directeur van het Center for Clinical Trials en directeur van het US Cochrane Center (USCC). Het USCC ondersteunt Consumers United for Evidence-based Healthcare (CUE), een samenwerkingsverband met gezondheids- en consumentenorganisaties dat in 2003 is opgericht. Dickersin heeft cursussen gegeven over evidence-based gezondheidszorg, epidemiologie, klinische onderzoeken en systematische reviews voor wetenschappers, consumenten en andere geïnteresseerden. In 1994 en 1995 ontwikkelde ze in opdracht van de National Breast Cancer Coalition het oorspronkelijke wetenschappelijke curriculum voor Project LEAD, een trainingsprogramma dat in de loop der jaren steeds verder is uitgebreid en verfijnd. In samenwerking met Musa Mayer ontwikkelde Dickersin de online cursus voor belangenbehartigers van consumenten “Understanding Evidence-based Healthcare: A Foundation for Action”, die in 2007 gelanceerd werd.
Kay Dickersin behaalde haar MA in celbiologie aan de University of California Berkeley en haar PhD in epidemiologie aan de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. Haar achtergrond stelt haar in staat om in haar werk aandacht te besteden aan het gehele geneeskundige
spectrum, van het lab tot de patiënt. In haar onderzoek is ze vooral geïnteresseerd in onderwerpen met betrekking tot gerandomiseerde klinische onderzoeken, onderzoeksregistratie, systematische reviews, publicatiebias en evidence-based gezondheidszorg.
Tijdens haar bezoek aan het UMC St Radboud in 2013 is professor Kay Dickersin officieel te gast bij vier afdelingen (CDL, OK, Reumatologie en Huisartsgeneeskunde), waar ze deelneemt aan diverse educatieve en andere activiteiten.

Bron: UMC St Radboud

 
     
©2019 Gemeentemunt • Platinaweg 11 • 6662 PR Elst (Gld.) • Postbus 23 • NL-6660 AA Elst (Gld.) Tel +31 (0)481-366380